top of page

OMGEVING

Omgeving-icon.png

Deze heerlijk rustige streek heeft u werkelijk àlles te bieden. De Luxemburgse Ardennen staan internationaal bekend om hun valleien en groene landschappen. 

Het is een echt paradijs voor mountainbikers, wielrenners, wandelaars, motorijder en treinen liefhebbers.

En groot en klein kunnen natuurlijk ook genieten van de mooie thema wandelroutes. 

Iedereen kan hier zijn hart ophalen, mooie vergezichten, leuke klimmetjes, prachtige bochten. Een frisheid zoals nergens anders, bosrijke gebieden, een ongetemde natuur. Veel trein-liefhebbers bezoeken het schattige stationnetje van Kautenbach, dat op een splitsing ligt en vanuit de trein geeft het een uniek stukje natuur weer.

 

Het noorden van Luxemburg wordt de Ösling genoemd en maakt onderdeel uit van de Ardennen. Het gebied heeft een gemiddelde hoogte tussen de 400 en 500 meter en bestaat uit veel beboste bergen, heuvels en rivierdalen.

De Kneiff vormt Het Hoogste Punt Van Het land met haar 560 meter. 

In het noorden van het land aan de Duitse grens bevindt zich ook  het 789 km² grote Duits-Luxemburgse Natuurpark (waarvan er 357 km² in Luxemburg ligt). Andere natuurparken in de Ösling zijn het Natuurpark Our en het Natuurpark Obersauer.

Het zuidelijke deel van het land is heuvelachtig te noemen. Het is minder ruig en daardoor geschikter voor landbouw en in dit gebied wonen dan ook meer mensen en bevindt zich meer industrie dan in het noorden. Het staat daarom ook wel bekend als het Gutland en het behoort tot het grondgebied van Lotharingen. Het gebied toont meer diversiteit dan het noorden en kan geografisch onderverdeeld worden in verschillende subregio's.

Het Luxemburgs Plateau in Zuid-Centraal-Luxemburg is een grote, vlakke zandsteenformatie, waarop de hoofdstad van het land gelegen is.

Klein Zwitserland (met het Mullerthal) is een rotsachtig terrein met dichte bossen en vormt een toeristische trekpleister. Hier bevindt zich een bekende waterval, de Schiessentümpel. De Moezelvallei is de laagst gelegen Subregio en strekt zich tot de zuidgrens van het land.

 

De Wijnbouw

Wijnbouw in Luxemburg vindt te plaats Langs de zuidoostgrens van het land.

Het zijn overwegend Lichte, Frisse Witte zomerwijnen. En er worden ook veel mousserende wijnen gemaakt.

 

Eten

De Luxemburger is een Echte lekkerbek. Vaak is er de keuken met het Franse tintje. Maar, dan wel met de Duitse porties.

bottom of page